Recepty > zeleninové > lečo s rýží
Potřebné suroviny:
200g vepřového masa, 1 větší cibule, 8 rajčat, 50g rýže, 8 paprik, 4 vejce, olej, sůl
Postup přípravy:
Nahrubo nakrájenou cibuli, maso a rýži podusíme na rozpáleném oleji doměkka, ppřidáme nakrájené papriky, ještě chvíli dusíme a nakonec přidáme na kousky nakrájená rajčata (nejlepe napřed oloupaná). Když je vše měkké, zalijeme vejci, která necháme srazit a je hotovo.
Další jídla:
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Bramborové karbanátky osmažíme dozlatova.
Čočková polévka z červené čočky s rajčaty kterou ozdobíme nakrájeným koriandrem.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Rychlá fazolová polévka do které přidáme ocet dle chuti.
Uzená polévka s rýží, žebra omyjeme...
Lečo s moravskou klobásou a čtyřmi vejci.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zelňačka s klobásou a smetanou s brambory.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Jablka v županu posypeme po upečení moučkovým cukrem.
Cuketové zelí dusíme.
Gulášovka s párkem do které přidáme brambory.
Recept na kuřecí lečo
Lečo s rýží osloví chuťové pohárky.