Recepty > zeleninové > lečo bez vajec
Potřebné suroviny:
Množství na 4 porce: 1 cibule, 2 papriky, 1 stroužek česneku, 4 rajčata, 20 dkg měkkého salámu, olej, sůl, mletý černý pepř, voda na podlití, hladká mouka
Postup přípravy:
Rajčatovou slupku odstraníme tak, že rajčata nařízneme a spaříme pod horkou vodou, slupku lze pak krásně stáhnout. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
Nadrobno nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, ve kterém rozehřejeme malé množství oleje, na kterém cibuli zpěníme, pak přidáme nakrájený salám a mírně ho osmažíme. Dochutíme solí a mletým černým pepřem, přidáme na kostičky nakrájené papriky a rajčata (napřed je oloupeme). Nakonec přidáme rozmačkaný česnek a 30 minut podusíme. Zelenina pustí vodu, ale pokud se vyvaří, tak ji podlijeme, ale ne moc, protože zelenina nesmí plavat. Když je zelenina měkká, zaprášíme lečo moukou a podáváme.
Další jídla:
Cuketové zelí dusíme.
Gulášovka s párkem do které přidáme brambory.
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem podáváme ještě teplé.
Jablka v županu posypeme po upečení moučkovým cukrem.
Zelňačka s klobásou a smetanou s brambory.
Bramborové karbanátky osmažíme dozlatova.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Čočková polévka z červené čočky s rajčaty kterou ozdobíme nakrájeným koriandrem.
Uzená polévka s rýží, žebra omyjeme...
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou můžeme zředit trochou mléka.
Lečo s moravskou klobásou a čtyřmi vejci.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Recept na kuřecí lečo
Lečo bez vajec osloví chuťové pohárky.