Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > kynutý koláč s tvarohem a švestkami

Kynutý koláč s tvarohem a švestkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

50 g hery, 300 g hladké mouky, 60 g cukr, 1/2 ks droždí, 100 ml mléka, 1 vajce, sůl, 200 g švestek
Náplň: 250 g tvarohu, 1 vejce, 150 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru
Drobenka: 50 g hery, 80 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru

Recept na přípravu:

Zaděláme kvásek, přidáme zbylé suroviny a zpracujeme v těsto, dáme kynout. Rozválíme do dobře vymazané kulaté formy nebo na plech, necháme znovu vykynout, potřeme tvarohovou náplní, poklademe švestkami a sypeme drobenkou. Pečeme při teplotě 180 °C asi 30 minut.

Další recepty:
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Cuketová buchta se zakysanou smetanou kterou posypeme nastrouhanou čokoládovu tyčinkou.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Muffiny s jablky můžeme pocukrovat.
Tiramisu z mascarpone bez vajec necháme vychladit v lednici.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Kynutý jablkový koláč potřeme rozšlehaným bílkem.
Buchta se zakysanou smetanou a pudinkem vanilkovým.
Kynutý jablkový koláč s tvarohem posypeme podle chuti.
Borůvkový koláč s tvarohem a zakysanou smetanou nakrájíme a podáváme.
Kynutý koláč s tvarohem

Recepty
Motto

Tuto lahodnou chuť přináší recept kynutý koláč s tvarohem a švestkami.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.