Recepty

Recepty > polévky > květáková polévka s rýží

Květáková polévka s rýží

Suroviny potřebné pro přípravu:

150g květáku, 15g rýže, 1/2 kostky masoxu, 100 ml mléka, 1 svazek petrželky, voda, sůl

Recept na přípravu:

Květák omyjte a rozeberte na malé růžičky. Spařenou rýži vsypte do 0,5 l horké vody a povařte přibližně 10 minut. Přidejte květák a masox. Vařte doměkka. Hotovou polévku dolijte mlékem a okořeňte petrželkou a solí.

Další recepty:
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Kulajda s koprem a vejci kterou můžeme dochutit cukrem.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Kedlubnová smetanová omáčka kterou nakonec ochutíme octem.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Houbová kulajda s koprem kterou dochutíme octem.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Květáková polévka

Recepty
Motto

Květáková polévka s rýží má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.