Recepty > kuře > kuřecí zavářka do polévky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
150 g kuřecího masa, 1 stroužek česneku, 1 vejce, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžička sušené petrželky, 1 lžíce polohrubé mouky, 100 ml strouhanky, kuřecí vývar
Postup přípravy:
Kuřecí maso pomeleme se stroužkem oloupaného česneku, vložíme do misky, přidáme rozklepnuté vejce, sůl, mletý pepř a sušenou petrželku. Vše důkladně promícháme, přidáme polohrubou mouku a po vymíchání zavářku zahustíme strouhankou. Vzniklou směs necháme pět minut odstát a poté protlačíme přes síto s velkými otvory do kuřecího vývaru, ve kterém přibližně sedm minut zavaříme.
Zavářku také můžeme lžičkou namočenou v horkém vývaru tvarovat jako kuřecí noky.
Další jídla:
Bramboráky se zelím smažíme z obou stran dozlatova.
Kuřecí nudličky s rýží osmažíme na oleji.
Rychlé sýrové nočky, zavářka do polévky necháme pomalu vařit asi 5 minut.
Polévka z kuřecích krků s noky.
Marinované kuře pečeme, dokud se nevytvoří kůrky.
Kuřecí polévka kterou posypeme nakrájenou petrželovou natí.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme chvilku zapéct do křupava.
Zavářka do polévky s hráškem kterou nakrájíme na kostičky.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře se sýrovou omáčkou kterou jej přelijeme.
Vepřové nudličky s houbami společně krátce podusíme.
Kuřecí plátky v jogurtové marinádě
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí zavářka do polévky.