Recepty

Recepty > polévky > kuřecí vývar se špekovými knedlíčky

Kuřecí vývar se špekovými knedlíčky

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g kuřecího masa, 80 g umletých vepřových škvarků, lžička vejce, lžička solamylu, 3 lžíce strouhanky, 2 mrkve, cibule, svazek petrželky, sůl, pepř, lžička vegety

Recept na přípravu:

Kuřecí maso očistíme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka společně s kolečky mrkve a kousky cibule. Maso vyjmeme, obereme od kosti a nakrájíme na kousky. V míse je smícháme s umletými škvarky, vejcem, strouhankou a solamylem a nasekanou petrželkou. Směs osolíme a vytvarujeme knedlíčky. Škvarkové knedlíčky vrátíme do vroucího vývaru a uvaříme doměkka. Hotové knedlíčky plavou. Při podávání dochutíme vegetou.

Další recepty:
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rychlá rajská omáčka s knedlíky.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Smetanová celerová polévka s kostičkami housky.
Játrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Kuřecí vývar se špekovými knedlíčky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.