Recepty > kuře > kuřecí stehenní řízky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí stehenní řízky, 20 g másla, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 50 g mražené mrkve, 50 g mraženého hrášku, světlá jíška
Postup přípravy:
Stenenní řízky nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, zprudka osmahneme na rozehřátém másle, zalijeme vařící vodou a přidáme na polovinu rozkrojenou cibuli, bobkový list, nové koření, přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Zhruba po půl hodině vyjmeme cibuli, bobkový list, nové koření a přidáme mrkev a hrášek, dusíme dalších 5-8 minut (do změknutí zeleniny), poté zahustíme jíškou. Pro zjemnění vmícháme nakonec trochu másla. Podáváváme s bramborem nebo rýží.
Další jídla:
Ořechová vosí hnízda provoní vánoční čas.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Marinované kuřecí řízky pokladené plátkovým sýrem.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Naložené vepřové řízky s tatarskou omáčkou.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Hovězí plátky na houbách podáváme s těstovinami jako přílohou.
Kuře se sýrovou omáčkou ze dvou sýrů.
Rychlé kuřecí plátky polijeme šťávou.
Naložené kuřecí řízky podáváme s tatarskou omáčkou.
Kari rizoto - hotovou směs promícháme s rýží.
Šťavnaté kuřecí řízečky
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí stehenní řízky.