Recepty > kuře > kuřecí řízky se sýrem a broskví
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
600 g kuřecích řízků, 4 poloviny kompotových broskví, 4 plátky tvrdého sýru, 1 lžíce vegety, 1 lžíce vývaru v prášku, 1 lžička steakového koření, hladká mouka, sůl
Postup přípravy:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, okořeníme vegetou a steakovým kořením. Plátky zprudka osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Maso podlijeme vodou, dochutíme vývarem v prášku a necháme chvíli dusit. Plátky kuřecích řízků vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody. Na jednotlivé porce položíme poloviny kompotové broskve, kterou přikryjeme vždy plátkem tvrdého sýra. Vložíme do rozehřáté trouby na chvíli zapéci (sýr by měl jen trochu povolit). Podáváme s přílohou, mírně zalité omáčkou z výpeku.
Další jídla:
Marinované kuřecí řízky pokladené plátkovým sýrem.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Kachna na medu s broskví.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Naložené vepřové řízky s tatarskou omáčkou.
Polévka cibulačka se sýrem posypeme sýrem a petrželkou.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme výpekem.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
Naložené kuřecí řízky podáváme s tatarskou omáčkou.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Kuřecí řízky na medu s jablky
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí řízky se sýrem a broskví.