Recepty > kuře > kuřecí řízky na medu s jablky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky, sůl, olej, 3 jablka, 50 g rozinek, 2 lžíce tuzemského, 1 lžíce medu, 200 ml smetany, kari koření, chilli koření
Postup přípravy:
Kuřecí řízky naklepeme, mírně osolíme, okořeníme kari kořením a potřeme olejem. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme asi 3 minuty z každé strany, vyjmeme a do pánve vložíme na kousky nakrájená jablka bez jádřinců, rozinky namočené v tuzemském, pokapeme medem, podusíme, vrátíme maso, znovu podusíme a zalijeme smetanou. Podáváme s rýží.
Další jídla:
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Kachna na medu s broskví.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Marinované kuřecí řízky pokladené plátkovým sýrem.
Naložené vepřové řízky s tatarskou omáčkou.
Hovězí plátky na houbách podáváme s těstovinami jako přílohou.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme výpekem.
Kuřecí medailonky v pivním těstíčku podáváme s vhodnou přílohou.
Naložené kuřecí řízky podáváme s tatarskou omáčkou.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Kuřecí řízky v sezamovém těstíčku
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí řízky na medu s jablky.