Recepty > kuře > kuřecí plátky v jogurtové marinádě
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí plátky, 1 bílý jogurt, sůl, 2 vejce, hrst strouhanky, 2 stroužky česneku, špetka chilli nebo kari koření, 4 plátky másla
Postup přípravy:
Maso naklepeme, osolíme a naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku a chilli nebo kari koření. V marinádě maso necháme 1-3 dny. Potého obalíme ve strouhance a klademe na suchý plech. Na každou porci položíme plátek másla a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 220 °C 8-10 minut z každé strany.
Další jídla:
Bramboráky se zelím smažíme z obou stran dozlatova.
Kuřecí nudličky s rýží osmažíme na oleji.
Jogurtová marináda na řízky které poté osmažíme na rozehřátém oleji.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
Marinované kuře pečeme, dokud se nevytvoří kůrky.
Marináda na kuřecí maso s kari kořením.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme chvilku zapéct do křupava.
Grilovaná kuřecí křídla na tabascu podáváme s čerstvým pečivem.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře se sýrovou omáčkou kterou jej přelijeme.
Vepřové nudličky s houbami společně krátce podusíme.
Kuřecí nudličky na tabascu
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky v jogurtové marinádě.