Recepty > kuře > kuřecí plátky na mandlích
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
kuřecí plátky, grilovací koření, olej, mandle, smetana, solamyl, plátek citronu a brusinky
Postup přípravy:
Kuřecí plátky mírně naklepeme a necháme v oleji s grilovacím kořením odležet asi 2 hodiny v ledničce. Poté je na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova. Na druhé pánvi si opražíme na sucho nasekané mandle, přilijeme smetanu, necháme chvíli provařit a zahustíme solamylem. Do provařené omáčky přidáme kuřecí prsíčka, necháme je prohřát a podáváme. Kuřecí prsíčka na talíři přelijeme omáčkou a poté ozdobíme plátkem citronu a brusinkami. Podáváme s vařenými brambory, hranolky, americkými brambory či kroketami.
Další jídla:
Kuřecí plátky na kari s broskví podáváme s rýží nebo bramborami.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Játra s anglickou slaninou a žampiony podáváme s rýží.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Hovězí plátky na houbách podáváme s těstovinami jako přílohou.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Kuře se sýrovou omáčkou ze dvou sýrů.
Rychlé kuřecí plátky polijeme šťávou.
Ořechová vosí hnízda provoní vánoční čas.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Kari rizoto - hotovou směs promícháme s rýží.
Kuřecí plátky na kari
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky na mandlích.