Recepty > kuře > kuřecí plátky na kari
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí plátky, 4 lžíce másla, 1 cibule, 1 barevná paprika, vývar, sůl, pepř, kari koření, 100 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Kuřecí plátky osmahneme na rozpuštěném másle dozlatova, poté maso vytáhneme. Osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a papriku, zalijeme vývarem a dusíme. Když paprika změkne, osolíme, opepříme a přidáme kari koření. Když se směs začne vařit, přidáme smetanu na vaření a mouku. Směsí poté zalijeme kuřecí plátky.
Podáváme s rýží.
Další jídla:
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Hovězí plátky na houbách podáváme s těstovinami jako přílohou.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Kuřecí plátky na kari s broskví podáváme s rýží nebo bramborami.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Kuře se sýrovou omáčkou ze dvou sýrů.
Rychlé kuřecí plátky polijeme šťávou.
Ořechová vosí hnízda provoní vánoční čas.
Játra s anglickou slaninou a žampiony podáváme s rýží.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Kari rizoto - hotovou směs promícháme s rýží.
Zapečené kuřecí plátky se slaninou
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky na kari.