Recepty > čínská kuchyně > kuřecí maso na čínský způsob bez koření
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kuřecí maso, 2 vaječné bílky, 1 lžíce solamylu, paprika, arašídy, 4 lžíce sojové omáčky, 5 lžic rýžového vína (může být nahrazeno bílým vínem), 1 lžíce octa
Postup přípravy pokrmu:
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, smícháme s bílky a solamylem, na pánvi osmahneme, podlijeme trochou vody. Přidáme papriku nakrájenou na kostky, arašídy, osmahneme, trochu podlijeme a podusíme. Smícháme 4 lžíce sojové omáčky, 5 lžic rýžového vína, 1 lžíci octa a vlijeme na pánev a chvilku podusíme.
Podáváme s rýží.
Další recepty:
kuřecí kung-pao recept, kachna Jüan-pao, lilek po sečuánsku
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.