Recepty > čínská kuchyně > kuřecí kung-pao
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 g kuřecího masa, 1 vejce, 100 g arašídů, mletý pepř, 1 lžíce cukru, 2 lžíce sójové omáčky, sůl, 1 lžíce rýžového vína, 1 lžíce solamylu, 4 chilli papričky, olej
Postup přípravy kuřecího kung-pao:
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Vejce smícháme se škrobem a solí, takže nám vznikne hustá kaše, v níž obalíme kousky masa. Obalené kousky kuřecího masa necháme chvíli odležet. Chilli papričky nasekáme na kousky bez semínek a vložíme je do hrnečku spolu se sójovou omáčkou, rýžovým vínem, cukrem a špetkou soli. Zálivku necháme dosáhnout varu a poté stáhneme z ohně. Na prudkém ohni maso rychle orestujeme. Poté přidáme arašídy a po chvíli zalijeme připravenou omáčkou. Pokrm dobře promícháme, aby omáčka obalila jednotlivé kousky kuřecího masa.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Další recepty:
kachna Jüan-pao, čínské nudle, dušené žampiony s bambusem
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.