Recepty > sýr > kuličky z lučiny
Potřebné suroviny:
lučina, strouhaný sýr, 1-2 lžíce smetany, máslo, sůl
+ zelené bylinky, čabajka nebo klobása
Na obalení: paprika, strouhaný sýr, pažitka, strouhané oříšky apod.
Postup přípravy:
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hmotu hustou tak, aby držela tvar. Pokud je příliš hustá, zředíme smetanou, příliš řídkou zahustíme strouhaným sýrem.
Připravenou hmotu rozdělíme na tři části a do jedné přidáme drobně nasekané zelené bylinky, do druhé čabajku nebo klobásu a třetí necháme bez přidání čehokoli. Připravené kuličky obalujeme ve strouhaných oříšcích, pažitce, paprice, strouhaném sýru apod.
Recepty na další jídla:
Nakládané syrečky Jíme po dvou dnech od naložení.
Nakládaný balkánský sýr necháme odležet v lednici.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Koláč z olomouckých tvarůžků posypaný kmínem.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Smažený hermelín se šunkou opečeme dozlatova.
Sýr smažený tak, aby nevytekl, jak toho docílit.
Nakládaný hermelín v nálevu.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Tvarůžková roláda v alobalu.
Olomoucké tvarůžky na grilu s chlebem.
Hermelínové karbanátky smažíme v rozpáleném oleji.
Třená niva k mazání na chleba.
Jablečné kuličky
Recept na přípravu jídla kuličky z lučiny.