Recepty > polévky > kulajda s vejci podle mistra kuchaře
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 větší brambory, 2-3 lžíce nasekaného kopru, 1,5-2 litry vody, 1-2 bobkové listy, 2 kuličky pepře, 2-3 kuličky nového koření, sůl, 3-4 lžíce polohrubé mouky, 1 smetana ke šlehání, 1 lžíce octa, 4 vejce
Recept na přípravu:
Do osolené vody dejte vařit nakrájené brambory, spoustu drobně nakrájeného kopru, přidejte bobkový list, kuličky celého černého pepře, kuličky nového koření a osolte. Když budou brambory měkké, zahustěte polohrubou moukou, důkladně povařte, zakvedlejte dostatečným množstvím smetany ke šlehání - na smetaně nešetřete. Když použijete sladkou smetanu, vmíchejte ještě asi lžíci octa. Do hotové kulajdy pusťte rozklepnutá celá vejce - tolik vajec, kolik strávníků - a ještě povařte.
Další recepty:
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Kedlubnová smetanová omáčka kterou nakonec ochutíme octem.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Houbová kulajda s koprem kterou dochutíme octem.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Kulajda s koprem a vejci kterou můžeme dochutit cukrem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Houbová kulajda
Kulajda s vejci podle mistra kuchaře má své chuťové kouzlo.