Recepty > polévky > kulajda mistra kuchaře
Suroviny potřebné pro přípravu:
90g másla, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 250g brambor, 1/2 litru mléka, 1/2 litru drůbežího vývaru, sůl, mletý pepř, bylinky na ozdobu
Recept na přípravu:
V hrnci rozehřejte třetinu másla a ze všech stran na něm opečte tři celé oloupané stroužky česneku. Až zezlátnou, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky a opékejte dvě až tři minuty. Pak přidejte zbývající máslo a oloupané brambory nakrájené na kostičky. Znovu opékejte deset minut. Občas brambory zamíchejte aby se nepřichytily. Až změkne cibule, přilijte mléko s vývarem a vařte, dokud nezměknou brambory. Pak polévku rozmixujte, přidejte sůl, pepř a prolisovaný poslední stroužek česneku.
Další recepty:
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Kedlubnová smetanová omáčka kterou nakonec ochutíme octem.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Houbová kulajda s koprem kterou dochutíme octem.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Houbová kulajda
Kulajda mistra kuchaře má své chuťové kouzlo.