Recepty

Recepty > polévky > kudlaná polévka

Kudlaná polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 200g čerstvých nebo 1 lžíce sušených hub, 1,25 litru vody, masox, 2 brambory, 1dl smetany, 1 vejce, kmín, petrželka, sůl

Recept na přípravu:

Ze sádla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji částí dávky vody, dobře rozšlehejte a za častého zamíchání vařte 20 minut. Brambory pokrájené na kostičky vložte do zbytku vařící vody, přidejte sůl, kmín, masox a houby pokrájené na plátky (nebo předem namočené a pokrájené sušené houby) a uvařte doměkka. Pak přidejte povařenou jíšku, rozšlehaná vejce, smetanu a zahřejte téměř k varu. Při podávání posypte polévku rozsekanou petrželkou.

Další recepty:
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Pikantní kuřecí guláš povaříme.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Mrkvová polévka s kari a nadrobno nasekanou pažitkou.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Zelňačka s mrkví

Recepty
Motto

Kudlaná polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.