Recepty > polévky > krutonky připravené v troubě
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu krutonků budeme potřebovat: chléb, 1 balíček granulovaného česneku, olivový olej
Recept na přípravu:
Starší avšak ještě nezatvrdlý chléb nakrájíme na kostičky o rozměrech cca 1x1x1cm, které vložíme do nádoby odolné teplotě (varné sklo, kov...) a velmi mírně pokapeme olejem. Důkladně promícháme a nasypeme do jedné vrstvy na suchý plech. Vložíme do předem vyhřáté horké trouby, ve které pečeme chlebové krutony asi 15 minut, až získají tmavě zlatou až hnědou barvu.
Po upečení krutonky nasypeme zpět do mísy a hojně posypeme granulovaným česnekem. Důkladně proházíme a zakryté necháme vychladnout. Chlebové krutony uložíme do uzavíratelné dózy a používáme jako přílohu do polévek.
Další recepty:
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Hermelínová omáčka je ozdobená nakrájenou pažitku.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Krémová rybí polévka do níž použijeme hráškové omeletky.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Hermelín v listovém těstě chutná s bramborovou kaší.
Guláš v chlebu naplníme a podáváme.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Francouzská cibulačka se sýrem se nakonec zapeče.
Kuřecí česnekové kapsy naplníme, osmaneme a dusíme.
Česnekové kuře s nádivkou
Krutonky připravené v troubě mají své chuťové kouzlo.