Recepty > polévky > krupicové nočky do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu krupicových nočků do polévky bude potřeba: 1 vejce, olej, hrubá krupice
Recept na přípravu:
Vejce rozšleháme a vmícháváme krupici, až nám vznikne těstíčko o konzistenci asi jako řidší krupicová kaše. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, do kterého děláme lžičkou hromádky kousek od sebe - vytvoříme asi 10 hromádek, hodně nabudou. Osmažíme po obou stranách, zalijeme studenou vodou a necháme na pánvi. Když máme uvařenou polévku, noky přendáme z pánve do polévky, ve které je necháme chvíli přejít varem.
Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Kuřecí česnekové kapsy naplníme, osmaneme a dusíme.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Krupicové nočky se hodně navařují.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Šunkové knedlíčky do polévky která musí vřít.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Sýrové nočky do polévky
Krupicové nočky do polévky mají své chuťové kouzlo.