Recepty

Recepty > polévky > krupicové gratinované noky do polévky

Krupicové gratinované noky do polévky recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g másla, sůl, 3 žloutky, 140 g hrubé krupice, sníh ze 3 bílků, olej na vymazání pekáče

Recept na přípravu:

Máslo, sůl a žloutky smícháme do pěny, potom přidáme krupici a sníh z bílků, vše volně zamícháme a necháme chvíli stát. Z této hmoty vykrajujeme lžící do vařící vody malé nočky a necháme je asi 10 minut zvolna táhnout. Poté je vybereme do studené vody, necháme vystydnout, vložíme na vymazaný pekáč a necháme v troubě s horním žárem nebo pod grilem prudce krátce a lehce gratinovat. Hotové vkládáme do čisté drůbeží polévky.

Další recepty:
Polévka se sýrovými nočky které necháme zavařit.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Bavorský bramborový salát podáváme vychlazený.
Bramborový svítek k dochucení.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Houbový svítek se strouhankou.
Polévka z droždí s nadrobno nasekanou pažitkou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Krupicový svítek osladíme, povaříme.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Kapustová polévka se slaninou do které přidáme brokolici.
Krupicové noky

Recepty
Motto

Krupicové gratinované noky do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.