Recepty > polévky > krupicové gratinované noky do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g másla, sůl, 3 žloutky, 140 g hrubé krupice, sníh ze 3 bílků, olej na vymazání pekáče
Recept na přípravu:
Máslo, sůl a žloutky smícháme do pěny, potom přidáme krupici a sníh z bílků, vše volně zamícháme a necháme chvíli stát. Z této hmoty vykrajujeme lžící do vařící vody malé nočky a necháme je asi 10 minut zvolna táhnout. Poté je vybereme do studené vody, necháme vystydnout, vložíme na vymazaný pekáč a necháme v troubě s horním žárem nebo pod grilem prudce krátce a lehce gratinovat. Hotové vkládáme do čisté drůbeží polévky.
Další recepty:
Polévka se sýrovými nočky které necháme zavařit.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Bavorský bramborový salát podáváme vychlazený.
Bramborový svítek k dochucení.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Houbový svítek se strouhankou.
Polévka z droždí s nadrobno nasekanou pažitkou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Krupicový svítek osladíme, povaříme.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Kapustová polévka se slaninou do které přidáme brokolici.
Krupicové noky
Krupicové gratinované noky do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.