Recepty > polévky > krémová česnečka s krutony
Suroviny potřebné pro přípravu:
90g másla, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 250g brambor, 1/2 litru mléka, 1/2 litru drůbežího vývaru, sůl, mletý pepř, bylinky na ozdobu
Recept na přípravu:
V hrnci rozehřejte třetinu másla a ze všech stran na něm opečte tři celé oloupané stroužky česneku. Až zezlátnou, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky a opékejte dvě až tři minuty. Pak přidejte zbývající máslo a oloupané brambory nakrájené na kostičky. Znovu opékejte deset minut. Občas brambory zamíchejte aby se nepřichytily. Až změkne cibule, přilijte mléko s vývarem a vařte, dokud nezměknou brambory. Poté polévku rozmixujte, přidejte sůl, pepř a prolisovaný poslední stroužek česneku.
Další recepty:
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Koprová omáčka ze sušeného kopru kterou podáváme s knedlíkem.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Kedlubnová smetanová omáčka kterou nakonec ochutíme octem.
Kedlubnová polévka
Krémová česnečka s krutony má své chuťové kouzlo.