Recepty > moučníky a dezerty > krájená čokoláda
Suroviny potřebné pro přípravu:
250g ztuženého tuku, 250g moučkového cukru, 100 g kakaa, 1 vanilkový cukr, několik kapek r. tresti, 2 lžíce čokoládového pudinkového prášku + půlky vlašských ořechů
Recept na přípravu:
V míse smícháme moučkový cukr, kakao, vanilkový cukr a pudinkový prášek. Ve vodní lázni rozpustíme tuk, pak po částech přidáme namíchanou směs a tresť a ve vodní lázni umícháme dohladka.
Do malého pekáčku nebo zapékací mísy dáme papír na pečení tak, aby všude kousek přesahoval.Vlijeme hmotu, rozetřeme, uhladíme a vidičkou uděláme klikaté ozdobné čáry. Do hmoty zatlačíme půlky ořechů tak, aby byl na každém kousku ořech (podle toho jak chceme krájet velké kousky). Dáme ztuhnout do lednice a pak nožem namáčeným do horké vody krájíme čokoládové kostičky s ořechem.
Další recepty:
Karamelový dort zdobený pomocí cukrářského sáčku.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitku.
Oříšková roláda potřená polevou.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme ve vyhřáté troubě.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Dvoubarevná bábovka bez vajec s náplní.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Domácí vánoční čokoláda do formiček.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Bílá čokoláda recept
Krájená čokoláda vykouzlí na stole lahodnou chuť.