Recepty > moučníky a dezerty > kokosovo-čokoládová bábovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 vejce, 200 g hery, 180 g moučkového cukru, 100 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 50 g solamylu, 1/2 prášku do pečiva, 100 g strouhaného kokosu, 100 g čokolády na vaření, 2 lžíce javorového sirupu, špetka soli
Recept na přípravu:
Mouky smícháme se solamylem a práškem do pečiva, čokoládu nahrubo nastrouháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do šlehací misky dáme cukr, žloutky a změklou heru. Ušleháme do pěny. Zašleháme do ní sirup, nastrouhanou čokoládu a nakonec kokos. Pak vařečkou vmícháme střídavě mouku a sníh ušlehaný z bílků. Těsto dáme do formy vymazané tukem a vysypané kokosem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi půl hodiny. Vychladlou bábovku pocukrujeme.
Další recepty:
Jablečná bábovka naplněná jablkovou směsí.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Cuketová buchta se skořicí pečená dozlatova.
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Hraběnčiny řezy pečeme.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Kokosová roláda s marmeládou kterou nakrájíme.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Olejová bábovka
Kokosovo-čokoládová bábovka vykouzlí na stole lahodnou chuť.