Recepty > vánoční cukroví > kokosová roláda s marmeládou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
5 vajec, 3 lžíce studené vody, špetka soli, 1 sáček karamelového pudinku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kokosové moučky, 5 lžic moučkového cukru
ovocná marmeláda, 125 ml kokosové moučky
Postup přípravy:
Rozklepneme vajíčka, bílky oddělíme od žloutků. Do bílků přidáme špetku soli a 3 lžíce studené vody. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a kokosem. Vyšleháme bílky, poté zašleháme cukr, žloutky a sypkou směs. Těsto vylijeme na pečícím papírem vyložený plech, povrch urovnáme a vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C, ve které pečeme asi 10 minut. Upečený plát překlopíme na plochu poprášenou moučkovým cukrem a stáhneme papír. Roládu ihned potřeme marmeládou a posypeme kokosem, stočíme, pocukrujeme a dáme vychladit. Studenou nakrájíme.
Další recepty:
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Kokosové kuličky ze strouhaného kokosu.
Kokosky máčené v čokoládě ve své spodní polovině.
Nepečené tatrankové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Mozartovy koule namočíme v čokoládové polevě
Kokosky z bílků, cukru a kokosu.
Vánoční pracny s kokosem ve vyhřáté troubě upečeme.
Vánoční kokosky ze Salka pečeme 7 minut.
Vánoční cukroví pracny necháme proležet.
Nepečená kokosová roláda
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm kokosová roláda s marmeládou.