Recepty > vánoční cukroví > kokosky plněné marmeládou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Náplň: 100 g máslového krému, 70 g meruňkové marmelády
Poleva: 50 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku
Těsto: 450 g cukru moučka, 1 lžička meruňkové marmelády, 2 dl bílku, 1 špetka citronové kůry, 1 lžíce octa, 250 g kokosu
Postup přípravy:
Troubu si předem vyhřejeme na 100 °C. Připravíme si vodní lázeň. Do misky dáme bílky a za stálého ručního šlehání přisypeme moučkový cukr s malou lžičkou marmelády. Poté vmícháme lžíci octa, trochu citronové kůry a kokos. Plech si vyložíme pečícím papírem. Z těsta vytváříme kokosky, které klademe na připravený plech a pomalu pečeme v předehřáté troubě.
Podle počtu kokosek si připravíme linecká kolečka, která potřeme meruňkovou marmeládou. Vychladlé kokosky potřeme máslovým krémem a spojíme s lineckými kolečky. V kastrůlku si rozehřejeme čokoládu s trochou tuku. Ve vlažné čokoládové polevě namáčíme spodní části kokosek. Kokosky s marmeládou necháme ztuhnout (a nejlépe i uležet).
Další recepty:
Kuličky z piškotů namletých najemno.
Vánoční kokosky ze Salka pečeme v troubě.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme lískovým oříškem.
Vánoční cukroví pracny necháme proležet.
Kulajda od babičky kterou ochutíme octem a solí.
Fíkové pusinky s ořeíškem.
Kokosová roláda s marmeládou necháme vychladnout a studenou nakrájíme.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme asi 7 minut dozlatova.
Kokosky jsou hotové raz dva a můžeme jíst.
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Kokosky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Vosí hnízda s kokosem a piškoty.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Kokosky plněné čokoládovým krémem
Tuto lahodnou vánoční pochoutku přináší recept na kokosky plněné marmeládou