Recepty > vánoční cukroví > kokosky máčené v čokoládě
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
200 g cukru krupice, 200 g strouhaného kokosu, 4 bílky, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce prosáté strouhanky
Postup přípravy:
V páře ušleháme bílky s cukrem a šťávou a zlehka vmícháme kokos. Cukrářským sáčkem tvoříme z takto připravené hmoty malé hromádky na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby, ve které pečeme při 100 °C do růžova. Na linecké kolečko o stejném průměru jako je kokoska vytvoříme po obvodu kroužek z krému a doprostřed dáme marmeládu. Na kolečko položíme kokosku a necháme ztuhnout. Poté spodek do necelé poloviny máčíme v čokoládové polevě.
Další recepty:
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme dva týdny uležet.
Žloutkové košíčky plníme náplněmi.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Vánoční kokosky ze Salka a kokosu.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Nepečená kokosová roláda z kokosu a citronové šťávy.
Mozartovy koule napíchneme na jehlice.
Pracny, vánoční cukroví potřebují proležet.
Sněhové pusinky z bílků.
Laskonky s ořechy
Toto lahodné jídlo přináší recept na kokosky máčené v čokoládě.