Recepty > vánoční cukroví > kokosky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 vaječné bílky, 250 g moučkového cukru, 120 g strouhaného kokosu, 60 g strouhanky, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy:
Z vaječných bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého za stálého šlehání se po částech přisypeme cukr. Nádobu, ve které šleháme, postavíme do jiné nádoby naplněné horkou vodou a pokračujeme ve šlehání, až je bílková hmota horká. Poté se přidáme kokos, strouhanku, vanilkový cukr a zlehka prošleháme, až se vše sváže. Nakonec přidáme citrónovou šťávu, promícháme a odstavíme z ohně. Když hmota vychladně, klademe na vymazený nebo pečícím papírem vyložený plech lžičkou malé kopečky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatožluta.
Další recepty:
Vanilkové rohlíčky obalíme v cukru.
Kokosové kuličky ze strouhaného kokosu.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Vánoční kokosky ze Salka pečeme 7 minut.
Vánoční cukroví pracny necháme proležet.
Rohlíčky s krémem máčíme v čokoládové polevě.
Jemné kokosové vánoční cukroví dozdobíme.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Vánoční pracny s kokosem ve vyhřáté troubě upečeme.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme dva týdny uležet.
Máslové kuličky s lískovými oříšky
Toto lahodné jídlo přináší recept na kokosky.