Recepty

Recepty > polévky > kedlubnová polévka s celerovou natí

Kedlubnová polévka s celerovou natí

Suroviny potřebné pro přípravu:

40g másla, 60g hladké mouky, sůl, pepř, 300g kedluben, zeleninová vegeta, celerová nať

Recept na přípravu:

Z másla a hladké mouky připravte jíšku, kterou zalijte asi litrem studené vody a za stálého míchání povařte přibližně 20 minut. Podle chuti přidejte pepř a sůl. Kedlubny oloupejte, omyjte, nakrájejte na nudličky a přidejte k polévce. Dobře povařte až do té chvíle, kdy budou kedlubny měkké. Nať petrželky nebo celeru omyjte a nechejte okapat. Před podáváním můžete polévku ochutit zeleninovou vegetou. Porce až na talíři posypte zelenou celerovou natí, kterou z části nechejte vcelku a z části rozsekejte. Podávejte samostatně nebo s pečivem.

Další recepty:
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Bylinková majonéza dochucená.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Kedlubnová smetanová omáčka kterou nakonec ochutíme octem.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Kedlubnová polévka

Recepty
Motto

Kedlubnová polévka s celerovou natí má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.