Recepty > polévky > kedlubnová polévka podle babičky
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g kedlubny, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 1 dl mléka, sůl, muškátový oříšek, petrželová nať
Recept na přípravu:
Kedlubnu očistíme, nakrájíme na drobné kostky a dáme vařit do vody. Z rozehřátého másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažnou vodou a mlékem. Dobře převaříme a přilijeme k uvařené kedlubně. Dochutíme solí, postrouhaným muškátovým oříškem a ještě chvíli převaříme. Při podávání přidáme do polévky nadrobno nasekanou petrželovou nať.
Další recepty:
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Houbová omáčka od babičky kterou můžeme vylepšit žloutkem.
Kmínová polévka s noky do které přidáme čerstvé máslo.
Zelňačka s klobásou a smetanou ke které přidáme kostičky brambor.
Zimní minestrone ke které podáváme krutonky nebo pečivo.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Koprová omáčka od babičky kterou podáváme s kouskem vařeného hovězího masa.
Zeleninová polévka s krupičkou je ozdobená pokrájenou petrželkou.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Lívance od babičky
Kedlubnová polévka podle babičky má své chuťové kouzlo.