Recepty

Recepty > polévky > kedlubnová polévka podle babičky

Kedlubnová polévka podle babičky

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g kedlubny, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 1 dl mléka, sůl, muškátový oříšek, petrželová nať

Recept na přípravu:

Kedlubnu očistíme, nakrájíme na drobné kostky a dáme vařit do vody. Z rozehřátého másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažnou vodou a mlékem. Dobře převaříme a přilijeme k uvařené kedlubně. Dochutíme solí, postrouhaným muškátovým oříškem a ještě chvíli převaříme. Při podávání přidáme do polévky nadrobno nasekanou petrželovou nať.

Další recepty:
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Houbová omáčka od babičky kterou můžeme vylepšit žloutkem.
Kmínová polévka s noky do které přidáme čerstvé máslo.
Zelňačka s klobásou a smetanou ke které přidáme kostičky brambor.
Zimní minestrone ke které podáváme krutonky nebo pečivo.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Koprová omáčka od babičky kterou podáváme s kouskem vařeného hovězího masa.
Zeleninová polévka s krupičkou je ozdobená pokrájenou petrželkou.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Lívance od babičky

Recepty
Motto

Kedlubnová polévka podle babičky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.