Recepty

Recepty > polévky > kapustová polévka z drůbežího vývaru

Kapustová polévka z drůbežího vývaru

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 cibule, 80g oleje, 600g kapusty, 250g čerstvých hub, 750 ml drůbežího vývaru, sůl, mletý pepř, 1 stroužek česneku, 200 ml smetany, petrželka

Recept na přípravu:

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a na oleji ji nechte zesklovatět. Přidejte očištěnou, na nudličky nakrájenou kapustu a na plátky nakrájené houby. Krátce orestujte. Potom zalijte vývarem, osolte, opepřete, přidejte utřený česnek a povařte. Na závěr zalijte smetanou a po přibližně 2 minutách vypněte. Před podáváním posypte najemno nasekanou petrželkou. Podávejte s chlebem.

Další recepty:
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Bylinková majonéza dochucená.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Pravá jihočeská kulajda

Recepty
Motto

Kapustová polévka z drůbežího vývaru má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.