Recepty > polévky > kapustnica
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr nálevu z kysaného zelí, 500 g vepřové kotlety, 500 g brambor, 5 bobkových listů, lžíce kuličkového pepře, lžička soli, 1 lžička červené mleté papriky
Recept na přípravu:
Vepřovou kotletu, bobkové listy, pepř a sůl vložíme do hrnce, zalijeme vodou, uvedeme do varu, za mírné teploty pomalu vaříme a připravíme si vývar. Když je maso měkké, přilijeme do vývaru nálev z kysaného zelí a opět důkladně provaříme. Množství nálevu uřčíme podle toho, nakolik kyselou chceme kapustnicu mít. Nakonec přidáme mletou papriku. Polévku podáváme s vařenými brambory.
Další recepty:
Zeleninová polévka se zelím a brambory.
Kapustnica - slovenská zelňačka do níž přidáme na kolečka pokrájenou klobásu.
Mexická fazolová polévka na kterou použijeme anglickou slaninu.
Brokolicová polévka - růžičky brokolice a kostku bujónu vložíme do vody...
Mexická tortila s kuřecím masem - vše zabalíme a ihned podáváme.
Česnečka z pěti stroužků.
Krabí polévka je ochucená provensálským kořením.
Zeleninová pánev na řecký způsob - lilek a oloupanou cuketu nakrájíme na plátky...
Plněná mexická tortilla doma dělaná.
Kuřecí nudličky s rýží z řízků.
Mexická polévka nastudeno
Ochutnejte recept kapustnica.