Recepty > polévky > kapří polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
máslo, 200 g kapra, 80 g cibule, 450 g brambor, 50 g hladké mouky, sladká mletá paprika, rybí vývar, špetka pepře, 5 bobkových listů, 1/2 lžičky soli, 1 lžička petržele
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle osmahneme pokrájenou cibulku a na kousky nakrájené brambory, poprášíme hladkou moukou, mletou paprikou a zalijeme rybím vývarem. Ochutíme pepřem, bobkovým listem, osolíme, kousky kapřího masa krátce osmahnéme na másle, přidáme do polévky a uvaříme do měkka.. Nakonec přidáme nakrájenou petržel.
Další recepty:
Vánoční kapří polévka - kapří hlavy a zvlášť kapří vnitřnosti uvaříme v osolené vodě...
Ruský boršč je tradiční ruský recept.
Srbská čorba z vepřového masa.
Rybí pomazánka - rybičky vyjmeme z oleje...
Česnečka posypaná petrželkou a sýrem.
Cibulačka - připravíme ji ze dvou cibulí.
Polévka z kapra s nočky s bílky.
Rybí polévka z vařených ryb.
Fazolová omáčka ze zelených fazolek.
Chilli con carne přichází z Mexika.
Rybí polévka z pstruha
Ochutnejte recept kapří polévka.