Recepty

Recepty > polévky > kapání z mouky, mléka a vejce

Kapání z mouky, mléka a vejce

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na přípravu kapání z mouky, mléka a vejce bude potřeba: 1 vejce, 40 g mouky, 3 lžíce mléka, sůl

Recept na přípravu:

Do osolené mouky nalijte v mléce umíchané vajíčko a připravte si řídké těstíčko, které lijte přes vidličku do vařící polévky. Kapání v polévce vařte 4 minuty.

Další recepty:
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Šunkové řezy se sýrem do které šupneme stroužek česneku.
Krupicové nočky ozdobíme máslem a ovocem.
Polévkové kapání připravíme ze středně tuhého těsta.
Vaječný svítek můžeme dochutit drobně pokrájenou šunkou.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kantonské nudle s kuřecím masem ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Kapání do polévky

Recepty
Motto

Kapání z mouky, mléka a vejce má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.