Recepty > polévky > kapání do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vejce, 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce vody, sůl
Recept na přípravu:
Do hrnku rozklepneme vejce, osolíme, přidáme vodu a mouku a vidličkou rozšleháme na těstíčko. Do hotové polévky ho lijeme přes hrubé struhadlo, trochu mu pomůžeme lžící.
Další recepty:
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Soljanka po gruzínsku s nadrobno posekanou petrželkou.
Krkonošské kyselo s kváskem a rozkrájené brambory.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Čínská pikantní polévka s paprikou.
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky a vajíčka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém chladném místě i několik týdnů.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kvasnicová polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme čerstvou petrželku.
Sýrové knedlíčky do polévky
Kapání do polévky přináší na české talíře svoji chuť.