Recepty > polévky > jíškové knedlíčky do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, 1 vejce, 1 lžíce vegety, 2 lžíce posekaných bylinek (pažitka, petrželka, libeček, ...), strouhanka
Recept na přípravu:
Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku a necháme vychladnout. Do vlažné jíšky přidáme celé vejce, rozmačkaný česnek, vegetu, bylinky a důkladně promícháme. Nakonec přidáme tolik strouhanky, aby vznikla hmota, ze které se dají tvarovat kuličky. Knedlíčky zaváříme v polévce asi 5 minut.
Další recepty:
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Kvasnicová polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme čerstvou petrželku.
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Soljanka po gruzínsku s nadrobno posekanou petrželkou.
Krkonošské kyselo s kváskem a rozkrájené brambory.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Čínská pikantní polévka s paprikou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky a vajíčka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém chladném místě i několik týdnů.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Sýrové knedlíčky do polévky
Jíškové knedlíčky do polévky přináší na české talíře svoji chuť.