Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > ježečci

Ježečci

Suroviny potřebné pro přípravu:

180g hladké mouky, 100g Hery, 50g moučkového cukru, 1 vejce
cca 40 lískových oříšků, čokoládová poleva a kokos

Recept na přípravu:

Na vále zpracujeme těsto, které necháme v mikrot. sáčku v lednici odležet. Poté nakrájíme na kousky a do každého kousku těsta zabalíme polovinu lískového oříšku. Protáhneme čumáček - vytvarujeme do podoby ježečků, dáme na vymazaný plech, špejlí uděláme místo očí dírky a pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Po vychladnutí potřeme tělíčko čokoládovou polevou, namočíme v kokosu a nakonec uděláme čokoládou oči a čumáček.

Další recepty:
Oříšková roláda potřená polevou.
Kakaové cukroví poprášíme lehce kakaem.
Čokoládové muffiny dáme péct do vyhřáté trouby.
Jablečné kuličky obalujte v krystalovém cukru.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Arašídová bábovka pečená cca 45 minut.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme lískovým ořechem.
Ořechové pusinky spíše sušíme než pečeme.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Recept na vosí hnízda

Recepty
Motto

Ježečci vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.