Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > jetelíček

Jetelíček

Suroviny potřebné pro přípravu:

280g mletých ořechů, 180g moučkového cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, citronová kůra
celé lískové oříšky a bílek

Recept na přípravu:

Na vále zpracujeme těsto a necháme v mikrotenového sáčku v lednici odležet. Z těsta tvoříme malé stejně velké kuličky. Tři přilepíme k sobě, dáme na vymazaný plech, lískový oříšek namočíme v bílku a vtiskneme doprostřed každého "jetelíčku". Pečeme v troubě předehřáté na 170°C. Před podáváním pocukrujeme.

Další recepty:
Arašídová bábovka pečená cca 45 minut.
Oříšková roláda potřená polevou.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Čokoládové muffiny dáme péct do vyhřáté trouby.
Citronová bábovka kterou pečeme přibližně 40 minut.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme lískovým ořechem.
Ořechové pusinky spíše sušíme než pečeme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Jablečné kuličky obalujte v krystalovém cukru.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Kakaové cukroví poprášíme lehce kakaem.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Recept na vosí hnízda

Recepty
Motto

Jetelíček vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.