Recepty > polévky > jemné kapání do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu jemného kapání do polévky budeme potřebovat: 2 vejce, cca 4 lžíce hladké mouky, 3-4 lžíce mléka, sůl, mletý pepř, bylinky
Recept na přípravu:
Vejce rozšleháme, můžete přidat lžíci vody a po lžících přidáváme hladkou mouku. Směs pak rozšleháme vidličkou do hladka, měla by mít tekoucí konzistenci, avšak nemělo by být zcela řídké. Jemné kapání vlijeme přes vidličku do vroucí polévky a necháme 3-4 minuty provařit.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Hermelín v listovém těstě chutná s bramborovou kaší.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Sýrové kapání do polévky můžeme také lít do rozpáleného tuku.
Francouzská cibulačka se sýrem se nakonec zapeče.
Kuřecí česnekové kapsy naplníme, osmaneme a dusíme.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Vaječné kapání do polévky má konzistenci řidšího těstíčka.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Játrové kapání do polévky zavaříme.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Kapání do polévky
Jemné kapání do polévky má své chuťové kouzlo.