Recepty > polévky > jemná chlebová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 bochníku tvrdšího chleba, kmín, sůl, pepř, česnek, 1 kostka masoxu, 200 ml smetany, 2 vajíčka, brambory, zakysaná smetana, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Chléb nakrájíme na kostičky, které vložíme do dvou litrů vroucí vody. Přidáme kmín, sůl, prolisovaný česnek a jednu kostku masoxu. Povaříme, dokud se chleba z větší části nerozvaří, což trvá přibližně 20 minut. Poté stáhneme hrnec z ohně a vše do hladka rozmixujeme. Vrátíme na oheň, přilijeme smetanu pro zjemnění a zvýraznění chuti, dosolíme, opepříme a krátce povaříme. Do horké polévky zašleháme vajíčka a přidáme vařené brambory. Při podávání polévku ozdobíme zakysanou smetanou a nadrobno nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Mrkvová polévka s rýží z masového vývaru.
Houbovka houbová omáčka.
Babiččina bramboračka s květákem.
Zeleninová pánev na řecký způsob z cukety.
Zeleninové recepty přináší návody na přípravu jídel.
Chlebová polévka s vajíčkem.
Zeleninová polévka z mražené zeleniny.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Bramboračka ochucená kouskem párku.
Houbovka s vejcem rozříznutým na poloviny.
Tradiční zeleninová polévka
Ochutnejte recept jemná chlebová polévka.