Recepty

Recepty > polévky > játrové polévkové knedlíčky do polévky

Játrové polévkové knedlíčky do polévky

Suroviny potřebné pro přípravu:

100g hovězích jater, 1 žemle, 1 vaječný bílek nebo 1/2 vejce, kousek cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, česnek, sůl, majoránka, pepř

Recept na přípravu:

Žemli pokrájejte na tenké plátky, zvlhčete dvěma lžícemi vody a po prosáknutí rozmělněte. Odblaněná játra jemně uškrabejte na prkénku, v misce promíchejte s vymačkanou žemlí, třeným česnekem, drobně pokrájenou cibulí a s ostatními přísadami a udělejte malé knedlíčky. Zavařte je do vařící polévky (nebo do vařící osolené vody). Knedlíčky vařte 3-4 minuty, pak jeden knedlíček vyjměte, rozkrojte a přesvědčete se, zda je dostatečně uvařený.

Další recepty:
Vývar z morkových kostí nakonec ochutíme.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou v omáčníku.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Houskové knedlíčky do polévky vaříme přibližně 4 minuty.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Drožďové knedlíčky do polévky které zaváříme.
Zelňačka z uzených kostí dochucená polévkovým kořením a solí.
Játrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Játrové polévkové knedlíčky do polévky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.