Recepty

Recepty > polévky > játrové kapání do polévky

Játrové kapání do polévky

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na přípravu játrového kapání do polévky budeme potřebovat: vepřová nebo kuřecí játra, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, trošku majoránky, 1-2 vejce, strouhanka, nadrobno nasekaná zelená petrželka, trošku oleje

Recept na přípravu:

Odblaněná játra naškrábeme nožem nebo vidličkou, vložíme do misky, osolíme, opepříme mletým pepřem, přidáme prolisovaný česnek, kapku oleje, vejce, nadrobno nasekanou zelenou petrželku, majoránku a důkladně promícháme, podle potřeby zahustíme prosátou jemnou strouhankou, oby bylo těstíčko ne příliš husté. Poté připravené těstíčko proléváme přes hrubé struhadlo do polévky a zavaříme.

Další recepty:
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Hermelín v listovém těstě chutná s bramborovou kaší.
Sýrové kapání do polévky můžeme také lít do rozpáleného tuku.
Francouzská cibulačka se sýrem se nakonec zapeče.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Kuřecí česnekové kapsy naplníme, osmaneme a dusíme.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Vaječné kapání do polévky má konzistenci řidšího těstíčka.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Polévkové kapání naléváme tenkým pramínkem.
Guláš v chlebu naplníme a podáváme.
Kapání do polévky

Recepty
Motto

Játrové kapání do polévky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.