Recepty > játra > játra básníka Li-po
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
400 g jater (kuřecích nebo vepřových), 2 lžičky mletého zázvoru, sůl, pepř, chilli, hlávkové zelí (1/4 malé hlávky), červená paprika, 2 lžíce solalmylu, 3 lžíce rýžového vína (možno nahradit vermutem, nebo zcela vynechat), sojová omáčka, 4 stroužky česneku, 1,5 dcl vody nebo vývaru
Postup přípravy:
Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky a 2 minuty povařime, scedíme a dáme stranou. Játra nakrájíme na nudličky. V míse smícháme játra, zázvor, pepř, chili, rýžové víno, sojovou omáčku a solamyl namočený ve vodě. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme promíchanou směs, kterou chvíli smažíme a poté podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka. Přidáme nakrájené zelí a na malé kostičky nakrájenou červenou papriku, necháme přejít varem. stáhneme z ohně a přidáme nadrobno posekaný česnek.
Podáváme s rýží.
Další recepty:
játra na divoko, čočková polévka se zeleninou, cuketa na kari, houbový guláš, lilek po sečuánsku
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.