Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > jahodové řezy s pudinkem a želatinou

Jahodové řezy s pudinkem a želatinou

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 3 vejce, 90 g moučkového cukru, trocha citronové kůry, špetička soli do sněhu, 90 g polohrubé mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
Na pudink: 700 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr dle potřeby (cca 40 g), 80-100 g másla
Na želé: 2 ks ovocného želé s jahodovou příchutí, cukr dle potřeby (cca 70 g), 1 l vody na přípravu
Dále budeme potřebovat zhruba 400-500 g čerstvých jahod a na dozdobení na talíři šlehačku, jahodový topping a lístky máty nebo meduňky.

Recept na přípravu:

Žloutky si vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do bělavé pěny, taktéž si ušleháme s malou špetkou soli pevný sníh a mouku si prosijeme s práškem do pečiva. Pak do žloutkové směsi přidáme asi polovinu mouky a trochu sněhu, už lehčeji promícháme a zase přidáme druhou polovinu mouky s trochou sněhu, opatrně promícháme a nakonec lehce vmícháme zbytek sněhu.

Na pečení si předem připravíme hluboký plech s okraji, ten vyložíme papírem na pečení, aby nám na plechu lépe držel, tak plech můžeme mírně navlhčit. Pokud nepoužijeme papír, tak musíme vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Stačí do poloviny, jelikož piškot bude nízký.

Na plech rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Po upečení i s papírem vyndáme z plechu a necháme zchladnout.

Mezitím si uvaříme hustější pudink, osladíme si ho dle vlastní chuti. Po uvaření odstavíme, občas promícháme a ještě do horkého vmícháme na menší kousky nakrájené máslo, až se hmota spojí. Místo části cukru můžeme přidat při vaření vanilkový cukr.

Z piškotového plátu odstraníme papír na pečení, plát vložíme zpět na plech a zalijeme ještě teplým pudinkem. Ten dobře rozetřeme až k okrajům, aby nikde nebyly mezery. Už nyní se můžou na pudink poklást jahody a mírně je do pudinku zatlačit. Necháme v chladničce vychladit a pak zalijeme už velmi mírně houstnoucí jahodovou želatinou připravenou dle návodu na sáčku - v 1 litru horké vody - ale pod bodem varu, rozpustíme 2 sáčky želatiny + cukr.

Necháme ztuhnout v chladničce, krájíme na řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie.

Další recepty:
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Duo řezy necháme ztuhnout v lednici.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Biskupský chlebíček krájíme na řezy.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Jahodové řezy s želatinou můžeme dozdobit šlehačkou.
Biskupský beránek pečený.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Jahodové řezy

Recepty
Motto

Jahodové řezy s pudinkem a želatinou vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.