Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > jahodové řezy

Jahodové řezy

Suroviny potřebné pro přípravu:

180 g polohrubé mouky, 240 g cukru krupice, 6 vajec, 1 lžička prášku do pečiva
Na krém: 1 litr rozmačkaných jahod + cukr podle chuti + 0,25 l vody + 2 vanilkové pudinky

Recept na přípravu:

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a potom lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení a upečeme dorůžova. Rozmačkané jahody podle chuti osladíme a svaříme s pudinkem rozmíchaným ve vodě na hustý krém. Ještě horký nalijeme na vychladlý plát těsta a necháme ztuhnout. Pak nakrájíme na kostky a můžeme ozdobit šlehačkou.

Další recepty:
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Biskupský chlebíček krájíme na řezy.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Biskupský beránek pečený.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Duo řezy necháme ztuhnout v lednici.
Kynutý jablkový koláč s drobenkou

Recepty
Motto

Jahodové řezy vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.