Recepty > moučníky a dezerty > jahodové knedlíky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
360 g hrubé mouky, 2 vejce, 400 g čerstvých jahod, sůl, 500 g měkkého tvarohu
Recept na přípravu:
Tvaroh nastrouháme a jemně osolíme. Z tvarohu, mouky a vajec vypracujeme hladké těsto, za kterého uválíme váleček. Z válečku těsta krájíme plátky, do kterých zabalíme omytou a osušenou jahodu a vytvoříme kulatý knedlík. Ve slabě osolené vroucí vodě vaříme 8 až 10 minut.
Jahodové knedlíky podáváme posypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a omaštěné rozpuštěným máslem.
Další recepty:
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Ananasová buchta s polevou.
Bramborové knedlíky podáváme jako přílohu k omáčkám.
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Frgál pokapeme rozpuštěným máslem.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Sypaný koláč s jablky ochutíme skořicí.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Tvarohové knedlíky podáváme osypané skořicí nebo kakaem.
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Čokoládová poleva
Toto lahodné jídlo přináší recept jahodové knedlíky.