Recepty > moučníky a dezerty > jahodová zmrzlina
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hrnky čerstvých jahod, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 1/2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka - Salko, 1 hrnek mléka
Recept na přípravu:
Jahody rozmixujeme s cukrem a citronovou šťávou a vmícháme Salko a mléko. Důkladně promícháme a dáme v míse do mrazáku.
Během mrazení několikrát vyndáme a vidličkou prošleháme - aby se nedělaly krystalky a zmrzlina byla hladká. Když je zmrzlina hustá a napůl mražená, můžeme ji přendat do formiček nebo mističek.
Další recepty:
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Jablečná dřeň rozmixovaná ručním mixérem.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Ovocný koláč upečeme.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Domácí ovocná dřeň kterou nechte zamrazit.
Jahodová dřeň kterou dáme zmrazit.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Jahodová polévka
Jahodová zmrzlina vykouzlí v ústech lahodnou chuť.