Recepty > polévky > jahodová polévka ze smetany
Suroviny potřebné pro přípravu:
Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.
Recept na přípravu:
V půl litru sladké smetany rozmícháme 1 vanilkový pudink a 4-5 lžic cukru krupice. Do hrnce vlijeme litr mléka, další půllitr smetany, přivedeme k varu a z stálého míchání vléváme pudinkový prášek ve smetaně. Mírně vaříme, mícháme až vznikne hladký krém. Rozmixujeme 250-300 g jahod, vmícháme je do krému a můžeme přidat i 2 žloutky. Na talířích pak zdobíme celými jahodami.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou a sněhem.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Fazolačka na kyselo kterou dle chuti přikyselíme.
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Bouillabaisse z plodů moře.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Červený boršč se zakysanou smetanou.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Jahodové knedlíky
Jahodová polévka ze smetany přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.