Recepty > moučníky a dezerty > jahodová jogurtová zmrzlina
Suroviny potřebné pro přípravu:
Budeme potřebovat: 300g jahod, 2 bílé jogurty (po 150g), cukr podle chuti
Recept na přípravu:
Jahody rozmixujeme, smícháme s jogurtem a osladíme podle chuti. Směs dáme v míse do mrazáku a každou 3/4-1 hodinu promixujeme nebo dobře prošleháme vidličkou, aby pak nebyly ve zmrzlině velké zmrzlé krystalky.
Zopakujeme 3-4x a po posledním prošlehání zmrzlinu přendáme do krabičky s víčkem a dáme do mrazáku nebo hned kopečkujeme a podáváme nebo nandáme do zmrzlinových kornoutů, dobře uhladíme a v plastové dóze s víčkem dáme do mrazáku.
Další recepty:
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Ovocný koláč upečeme.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Domácí ovocná dřeň kterou nechte zamrazit.
Jablečná dřeň rozmixovaná ručním mixérem.
Jahodová dřeň kterou dáme zmrazit.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Jahodová polévka
Jahodová jogurtová zmrzlina vykouzlí v ústech lahodnou chuť.