Recepty > moučníky a dezerty > jáhly se švestkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g jáhel, 100 g mletých vlašských ořechů, sušené švestky a med podle chuti, špetka soli
Recept na přípravu:
Jáhly v sítku přelijeme vroucí vodou. V hrnci přivedeme k varu vodu osolenou špetkou soli, vsypeme spařené jáhly a vaříme 15 minut. Uvařené jáhly scedíme a nasypeme do misky. Vmícháme ořechy (možno nahradit mandlemi) a podle chuti osladíme medem. Švestky nakrájíme na menší kousky a v mícháme do směsi.
Další recepty:
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Ovesné lívance s jablky obalujeme ve skořicovém cukru.
Rýžová kaše s čokoládou.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Jáhlová polévka
Jáhly se švestkami vykouzlí na stole lahodnou chuť.